Over ons

de schuilplaats Hoek van Holland

Welkom op de site van Stichting De Schuilplaats Hoek van Holland.

Graag stellen wij ons aan u voor.

Wij zijn Hans en Anneke.

In 1982 zijn we in Hoek van Holland een evangelische boekhandel  gestart, wat we met veel plezier hebben gedaan. In 1986 hebben we een DTS bij Jeugd met een Opdracht gevolgd, met het hele gezin, wat wij als een leerzame periode hebben ervaren. Daarna zijn we naar Noord Holland verhuisd en hebben we meegeholpen in een christelijk opvangcentrum .

Na verloop van tijd zijn we in Hoorn gaan wonen en hebben ons aangesloten bij een dochter gemeente van de Maranatha kerk in Amsterdam. We hebben daar eerst de zangleiding gedaan en na een paar maanden zijn we “benoemd” als hoofd van de nazorg. Daar heb ik (Hans) 3 jaar bijbelschool gedaan in Amsterdam bij Stanley Hofwijcks. We hebben daar geleerd om met verschillende culturen om te gaan, wat voor ons een grote uitdaging was.

Ik (Hans) werkte toen bij de ING Bank en moest na een paar jaar, vanwege reorganisatie, verhuizen naar Apeldoorn. Daar hebben wij Lammert en Herma Trul leren kennen en zijn bij hen in de gemeente gekomen. Tot op heden zijn dit onze beste vrienden.

In 1999 leidde de Heer ons terug naar Hoek van Holland, waar we een huisgemeente zijn gestart en dat 10 jaar met veel plezier hebben gedaan. Ondertussen hebben we op het Kempler Instituut de cursus “ervaringsgerichte psychosociale therapie” gedaan . We zijn nog een poosje uit Hoek van Holland weggeweest en na 2 jaar weer terug gekomen. Terug naar de wortels. Na een poos in “het Schip” samenkomsten te hebben gehad en daar zeer dankbaar voor zijn, zijn we  vanaf  20 oktober 2018 in het  gebouw “de uithoek”  samenkomsten gaan houden. Op dit moment houden we al een paar maanden samenkomsten in het wijkgebouw “de Hoekstee”

de samenkomsten zijn om de 14 dagen.

Aanvang 11.00 uur. 

3151 CJ Mercatorweg 50 in Hoek van Holland.